Gezonde Tip
Image default
Geestelijke gezondheid

Hoe kun jij ervoor zorgen dat je lekkerder in je vel zit?

Soms heb je een paar dagen dat alles gewoon tegenzit. Dit kan een reden hebben, maar dit kan ook uit het niks er zo ineens zijn. Als jij merkt dat je minder lekker in je vel zit dan is dit natuurlijk erg balen en hier wil je natuurlijk verandering inbrengen. Alleen hoe kun je er nou voor zorgen dat je weer lekker in je vel zit? Op deze vraag is niet maar één antwoord. Iedereen is anders en daarom kan het antwoord hierop voor iedereen ook verschillen. Toch zijn er een aantal dingen die mensen vaak helpen om weer echt even lekker in hun vel te zitten en deze dingen hebben wij voor jou even op een rijtje gezet.  

Fijne sociale contacten 

Als eerst is het belangrijk om je te omringen met fijne sociale contacten. Zorg dat je mensen om je heen hebt waar jij energie van krijgt en geen mensen die juist de energie van jou wegnemen. Dit kan soms erg lastig zijn, maar je moet hier echt goed mee omgaan. Uiteindelijk heeft het betrekking op jouw mentale gezondheid en dit moet je super serieus nemen. Zorg dus echt voor fijne mensen om je heen. 

Stel doelen voor jezelf 

Wat ook een mooie manier is om weer lekker in je vel te zitten is door doelen voor jezelf op te stellen. Als jij doelen voor jezelf opstelt dan ga jij aan de slag om deze te behalen. Je bent dan echt ergens naartoe aan het werken. Dit geeft je niet alleen meer richting, maar zorgt ook nog eens voor een voldaan gevoel als je iets hebt bereikt. Maak de doelen dus zeker niet te groot en zorg dat ze haalbaar zijn. 

Denk aan coaching 

Als laatst is het vaak ook slim om aan de slag te gaan met coaching. Als jij snel overprikkelt bent dan kun je denken aanhsp coaching. Hierbij gaat een coach jou helpen om beter tegen prikkels te kunnen. Dit kan je helpen om minder hoogsensitief te zijn. Als je denkt wat is hoogsensitiviteit? Dan moet je hierbij vooral denken aan mensen die snel last hebben van geluid en licht. Als jij jezelf hierin herkent dan is het helemaal geen gek idee om je eens te verdiepen in hsp coaching en wie weet is dat wel precies wat jij nodig hebt! 

 

https://coloryourlifecoaching.nl/hsp-coaching/