Gezonde Tip
Image default
Voeding

Koolhydraatarm eten is niet voor iedereen weggelegd

Koolhydraatarme diëten, zijn erg populair onder de mensen dat af willen vallen of voor verschillende andere gezondheidsredenen. Er zijn een aantal voor en nadelen aan het volgen van een koolhydraatarm dieet.

Voordelen van koolhydraatarm eten

De voordelen van koolhydraat arm eten is dat je, net zoals bij vele diëten, je normale calorie-inname verlaagd wordt. Dit betekent dat je afvalt.

In koolhydraat arme diëten zitten ook vaak meer eiwitten. Eiwitten zorgen ervoor dat we langer en sneller een verzadigd gevoel hebben. Dit voorkomt dan weer dat je minder snel naar ongezonde voeding zal grijpen. Eiwitten zijn ook erg belangrijk voor de opbouw van de spieren. Als je dus sport en een koolhydraatarm dieet volgt, zal je spieropbouw mooi behouden blijven, terwijl je vet verbrand.

Nadelen van koolhydraatarm eten

Er zijn ook een aantal nadelen aan dit soort diëten verbonden. Omdat het geen gezonde voedingsroutine aanleert, zijn de resultaten vaak van korte duur.

Deze diëten worden ook vaak niet lang volgehouden, omdat er te weinig afwisseling plaatsvindt, het gaat dus snel vervelen.

Maar het grootste nadeel aan dit soort diëten is dat je hoogstwaarschijnlijk een aantal hele belangrijke voedingsstoffen en vitamines zult missen. In brood zit bijvoorbeeld ontzettend veel jodium dit is heel belangrijk voor het lichaam. Gelukkig zijn er veel zoekresultaten wanneer je op koolhydraatarm brood recept zoekt. Door een koolhydraatarm brood recept, kun je alsnog bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgen, die je anders zou missen.

 

In sommige gevallen noodzakelijk

Koolhydraten worden in je lichaam omgezet naar glucose, glucose geeft je de energie om bijvoorbeeld te bewegen of te ademen. Wanneer je lichaam merkt dat er te weinig glucose is, zal het glycogeen dat in je lever opgeslagen is, geactiveerd worden. Dit zal vetzuurverbranding activeren.

Een koolhydraatarm dieet, kan voor sommige mensen noodzakelijk zijn. Denk hierbij aan mensen met diabetes type 2 bijvoorbeeld. Het kan namelijk een positief effect hebben op de bloedglucose waarden.

https://www.barneveldsekrant.nl/lokaal/partnercontent/673339/met-deze-recepten-kan-ook-jij-koolhydraatarm-brood-maken