Gezonde Tip
Image default
Voeding

Kwaliteit in de keuken

Er zijn een hele hoop winkels die spullen aanbieden voor in je keuken. Aardappelschilmesjes, raspen, maar ook de elektronische apparaten zoals waterkokers of broodroosters. Toch kan het zijn dat veel van dit soort apparatuur niet al te lang mee gaat. Waar je in de jaren vijftig iets kocht en dat de komende dertig jaar kon gebruiken, heb je kans dat je waterkoker binnen vijf jaar al vervangen moet worden (minimaal één keer). Waar moet je op letten als je tegenwoordig kwaliteit in de keuken wilt? En voor welke producten maakt het wel een verschil waar je het koopt en welke producten niet?

Overal te vinden

Als je een product zelfs in de supermarkt kunt vinden en het is de basis van wat je nodig hebt om te kunnen koken, dan maakt het waarschijnlijk niet zoveel uit waar je het koopt. Ook kun je bij deze producten niet zoveel fout doen. Denk hierbij aan een vergiet of een aardappelschilmesje. Het vergiet heeft maar één simpele functie waarbij het materiaal niet veel uitmaakt en waar je het koopt ook niet. Aardappelmesjes zijn simpele mesjes die alleen maar scherp moeten zijn en niet los mogen laten van het handvat. Deze zijn vaak ook erg simpel, en daarbij maakt het ook niet te veel uit omdat ze meestal van soortgelijke kwaliteit zijn.

Investeren

Je kunt wel in kwaliteit investeren. Dat kan met aardappelschilmesjes of met duurdere dingen. Je kijkt hierbij naar hoe duurzaam iets is. Een aardappelschilmesje met een plastic handvat die op het mes genageld is zal niet zo lang meegaan als een mesje die uit een enkel stuk metaal is vervaardigd. Bij pannen geldt het ook dat de duurdere pannen vaak een stuk steviger zijn van kwaliteit. Zware geëmailleerde pannen of uit één stuk gietijzer bijvoorbeeld zijn vaak een stuk duurder maar ook gaan ze veel langer mee. Antiaanbaklaag pannen echter, vooral de goedkoopste, zijn zowel binnen de kortste tijd kapot als dat ze niet zo gezond voor je zijn. Wanneer de antiaanbaklaag langzaam los laat komt deze beetje bij beetje ook in je maaltijd terecht. Dat wil je voorkomen.

Microplane rasp

Elk gebruiksvoorwerp voor in de keuken heeft een bedrijf erachter zitten dat naam heeft gemaakt met dat specifieke gebruiksvoorwerp. Voor pannen is dit bijvoorbeeld BK, één van de duurste merken die je in de Blokker zult kunnen vinden. Voor raspen is dat Microplane rasp. Microplane staat voor een klein vlak, oftewel raspen en schaven. Wat de Microplane rasp zo goed maakt is dat ze ongelofelijk scherp zijn en klaar om elke soort voedsel te raspen die je maar wilt. Wil je dus zonder veel moeite alles kunnen verwerken zoals jij het zelf wilt, dan is dit een goede optie.

https://restoranto.com/nl/de-raspen-van-microplane/