Gezonde Tip
Image default
Gezondheid van kinderen

Hoeveel formule om een pasgeboren baby te voeden

Hoewel het moeilijk kan zijn om precies te meten hoeveel formule een pasgeboren baby moet voeden, kunt u de volgende richtlijnen gebruiken. Een algemene regel is om 6-8 gram formule per voeding te bieden, vier of vijf keer per dag. Bovendien hebben baby’s meestal vier tot vijf voedingen nodig binnen een periode van vierentwintig uur. Als je baby echter een klein bundeltje vreugde is, wil je hem misschien minder geven bij elke voeding.

De gemiddelde pasgeboren baby heeft ongeveer twee en een half ons kunstvoeding per voeding nodig. De hoeveelheid formule die een baby in een periode van 24 uur kan drinken, wordt gereguleerd door zijn of haar gewicht. Hoewel je een baby volgens een regelmatig schema moet voeden, onthoud dan dat pasgeborenen geen enkel schema volgen en mogelijk op verschillende tijdstippen van de dag meer of minder nodig hebben. Het is dus het beste om op te letten wanneer je baby honger heeft en onrustig is.

Een pasgeboren baby drinkt 1,5 tot twee ons kunstvoeding per voeding, of ongeveer 45 tot 90 milliliter per voeding. Naarmate je baby groeit, zal zijn of haar lichaamsgewicht toenemen en zal de hoeveelheid kunstvoeding ook toenemen. Als algemene vuistregel heeft een pasgeborene de eerste twee weken ongeveer drie tot vier ons formule per voeding nodig. Na vier tot zes maanden kan een pasgeborene ongeveer 6 tot acht gram formule per dag nodig hebben.

Het voeden van een pasgeborene is een belangrijk onderdeel van het werk van een ouder. Er is geen magische formule die een baby snel en soepel laat groeien. Een paar algemene richtlijnen en tips zullen ouders helpen bij het bepalen van de juiste hoeveelheid formule voor hun baby en hoe vaak ze hun pasgeborene moeten voeden. Vergeet niet om steriele flessen te gebruiken die niet bedoeld zijn om op te slaan. Je kleintje is misschien meer dan klaar om te eten en je wilt de gezondheid van je baby niet riskeren door de fout te maken om te veel formule in één nacht te geven.

Het is belangrijk om je pasgeboren baby in kleine hoeveelheden te voeden. Een typische pasgeboren baby heeft tussen de 150 en 200 milliliter formule per dag nodig tot de leeftijd van zes maanden. De hoeveelheid formule die nodig is voor een baby zal variëren op basis van het gewicht van de baby. Een nieuwe baby heeft meestal andere behoeften en eet vaker dan andere baby’s. Om deze reden is het belangrijk om de voedingsgewoonten van je baby goed in de gaten te houden.

U moet uw pasgeboren baby op verzoek voeden. Het is belangrijk om te weten wanneer je baby honger heeft en wanneer je hem of haar moet voeden. Over het algemeen moet je je baby elke drie tot vier uur drie tot zes ons kunstvoeding geven. Gedurende deze tijd heeft je baby tussen de negen en dertig gram formule per dag nodig. Evenzo heeft een vier maanden oude baby tussen de vijf en zeven ons kunstvoeding per voeding nodig.

Lees meer op de baby blog van oivr.nl