Gezonde Tip
Image default
Organisaties

Wat kan een geregistreerd partnerschap voor je betekenen?

Wat kan een geregistreerd partnerschap voor je betekenen?

Op het moment dat je in een relatie zit, is het op een gegeven moment natuurlijk wel zo prettig om verder te kunnen gaan. Dit heeft ermee te maken dat hierdoor vaak wat meer uit je relatie kunt halen. Er zijn verschillende manieren waarop dit gedaan kan worden. Geregistreerd partnerschap is één van de manieren waarop dit veel gedaan wordt. Echter vinden sommige mensen het een beetje lastig om te weten wat een geregistreerd partnerschap voor ze kan betekenen. Daarom gaan we in dit artikel kijken wat geregistreerd partnerschap voor je kan betekenen.

Wat is geregistreerd partnerschap?

Geregistreerd partnerschap is een manier om jezelf door middel van de wet aan je partner te verbinden. Voor veel mensen kan het een goede optie zijn om hier gebruik van te maken. Een geregistreerd partnerschap zorgt ervoor dat het mogelijk is om jezelf aan een ander te binden. De kosten geregistreerd partnerschap zijn relatief laag waardoor je dit goedkoop kunt doen. Geregistreerd partnerschap is dan ook een stuk goedkoper dan trouwen. Als je de vraag hebt wat is geregistreerd partnerschap, is dit makkelijk te beantwoorden met een soort trouwen via de wet. 

Kinderen en geregistreerd partnerschap

Op het moment dat je kinderen hebt en een geregistreerd partnerschap kiest, krijg je een hele andere situatie voor je. Dit heeft ermee te maken dat je met kinderen aan een aantal dingen vast kan gaan zitten. Zo is het niet mogelijk om uit elkaar te gaan als je kinderen hebt. Om dit te doen, is het nodig om eerst naar de rechter te gaan. Verder is het als je uit elkaar gaat verplicht om alimentatie te betalen. 

Als je samen bezig gaat met kinderen, is het niet nodig om het kind te erkennen. Dit komt omdat je direct beide gezien wordt als gezaghebber over het kind. Op die manier hoef je hiervoor niet eerst naar de gemeente te gaan. Voor veel mensen kan dit erg belangrijk zijn om voor te zorgen. Op die manier is het namelijk om jezelf en je kinderen wat meer zekerheid te bieden. 

Geld en geregistreerd partnerschap

Ook worden er dingen afgesproken over het geld tijdens een geregistreerd partnerschap. Zo is het de bedoeling om het pensioen te delen als jullie pensioen opbouwen. Zo hebben jullie beide recht op het pensioen dat er opgebouwd wordt. Als je voor een geregistreerd partnerschap gaat, is dit iets wat verplicht is om te hebben. Voor beide kan dit echter wel wat meer zekerheid geven over het geld. 

Op het moment dat iemand overlijdt, heeft de ander bij een geregistreerd partnerschap direct de erfenis gekregen. Dit houdt in dat het voor een geregistreerd partner mogelijk is om het testament van de ander uit te gaan voeren. Dit kan voor veel mensen wat meer zekerheid bieden. Voor veel mensen is dit dan ook een goede optie om te gaan. Op het moment dat je zekerheid wilt dat je testament uitgevoerd wordt, is dit de ideale manier om hiervoor te zorgen.