Gezonde Tip
Image default
Thuisgezondheid

De voordelen van een massage gun

De voordelen van een massage gun: 2 voordelen op een rijtje

In de sportwereld is de massage gun al een enorme hype. Bijna geen sporter kan en wil meer zonder. En ook in de wereld van de wellness komen we het apparaat steeds meer tegen. Sinds de uitvinding in 2008, heeft het product in een razend tempo aan bekendheid en populariteit gewonnen. Maar wat is het nu precies en wat doet het eigenlijk? En waarom wordt het apparaat zo geprezen door atleten, topsporters en beroemdheden? In dit artikel kunt u alles lezen over de massagegun en de voordelen ervan. De twee belangrijkste voordelen hebben we voor jou op een rijtje gezet.

Wat is een massage gun en hoe werkt het?

Een massagegun is een handmatig te bedienen apparaat dat de spieren masseert door middel van trillingen en kloppingen. Hiermee wordt een diepe weefselmassage nagebootst en vele noemen het apparaat dan ook wel ‘een draagbare masseur’. De term gun komt af van de uiterlijke gelijkenissen die het apparaat heeft met pistool. En net als een echt pistool, beschikt ook de massage gun over een soort trigger waarmee hij geactiveerd wordt. Vooral professionele sporters en atleten maken veel gebruik van de gun, maar hij is ook prima gewoon thuis te gebruiken. Een goede keuze is dan de Sanbo massage gun.

De voordelen van de massagegun

Onderstaand een overzicht van de twee belangrijkste voordelen van de massage gun.

Voordeel 1: sporten en de massage gun

Er is een goede reden dat dit apparaat door sporters wordt geprezen. Zo is de gun niet alleen een ideale manier om de spieren op te warmen voor een sportsessie, maar ook een manier om spierherstel te bevorderen na het sporten. Daarnaast kan het apparaat ook helpen blessures te voorkomen en revalidatie te bevorderen. Het gebruiken van de gun stimuleert de bloedsomloop, voorkomt stijve spieren door een snellere afvoer van melkzuur en helpt ook afvalstoffen sneller uit de spieren te verwijderen.

Voordeel 2: een betere nachtrust door de massagegun

Een massage helpt het lichaam te ontspannen. En dat is ook precies waar dit apparaat voor zorgt. Door de trillingen en kloppingen kunnen niet alleen de spieren optimaal ontspannen, maar ook het zenuwstelsel. En dit zorgt weer voor een betere nachtrust. De maker van de massage gun, Therabody, heeft zelfs een onderzoek uitgevoerd naar de effecten van het gebruik van de gun op de slaap. Hieruit kwam naar voren dat gebruikers van het apparaat niet alleen aanzienlijk sneller in slaap vallen, maar ook minder slaapverstoringen hebben.

Ervaar ook zelf de voordelen van massageguns

Ben jij een sporter, slaap je slecht of heb je een duwtje in de rug nodig bij het afvallen? Dan is het de moeite waard om massage guns eens te proberen! Het apparaat is makkelijk zelf te gebruiken, overal mee naar toe te nemen en brengt vele voordelen met zich mee. De Sanbo massage gun is een uitstekende keuze. Hij is van een zeer goede kwaliteit, heeft een voordelige prijs en beschikt over tal van opties zoals 9 standen en 6 verschillende opzetstukken. Daarnaast is de Sanbo massage gun de krachtigste en stilste in zijn prijsklasse. Ervaar het ook zelf! Je vergelijkt beste massage guns makkelijk en snel op het platform SlaapHub