Gezonde Tip
Image default
Alternatief

Acupunctuur helpt ook bij geestelijke klachten

Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord, acupunctuur. Door naaldjes op acupunctuurpunten in de huis te plaatsen, worden zenuwen, spieren en bindweefsel gestimuleerd. Vele mensen denken dat acupunctuur alleen maar kan helpen bij fysieke klachten. Zoals pijn in de nek, rug, schouders of hoofd. Maar je kunt ook bij geestelijke klachten gebruik maken van acupunctuur bij bijvoorbeeld acupunctuur Almere. Veel mensen weten niet dat het dus niet alleen op fysiek vlak uitgevoerd kan worden, maar ook op mentaal vlak. Het zou dus vele mensen kunnen helpen zich weer beter in hun fel te laten voelen en daarom brengen wij het hier onder de aandacht!

Er wordt veel van ons geëist

We leven in een tijd waar er veel van ons verwacht wordt. We moeten een baan hebben, we moeten er fit uit zien, dus we zijn veel tijd kwijt aan sporten, we moeten leuke hobby’s hebben, je moet een grote groep vrienden hebben en het liefst heb je ook al een paar wondertjes op de wereld gezet. We leven in een maatschappij waar dus veel wordt verlangd en geëist. Dit kan stress en spanningsklachten opleveren. Als deze klachten langdurig blijven bestaan, dan kan dit uiteindelijk resulteren in klachten zoals een burn-out of psychische klachten.

Meer klachten in één keer behandelen

Door klachten zoals een burn-out of psychische klachten kun je andere lichamelijke klachten krijgen of slaapproblemen. Je humeur wordt er ook niet beter op en je bent snel prikkelbaar of boos. Alles wat er op dat moment van je gevraagd wordt is snel teveel en je voelt je overlopen en vermoeid. Ook dan kun je gebruik maken van acupunctuur. Het voordeel van acupunctuur is dat je dan niet alleen maar lichamelijke klachten behandeld, maar ook de geestelijke klachten. Je kunt dus meerdere aanwezige klachten in één acupunctuur behandeling behandelen.

Hoe werkt acupunctuur precies op geestelijk vlak?

Een voordeel van acupunctuur is dat je klachten worden behandeld zonder dat je er per se veel over hoeft te praten over wat je dwars zit. Een acupunctuurbehandeling bij acupunctuur Amsterdam brengt de emoties en de blokkades ook zonder veel woorden in beweging en uiteindelijk in balans. Wanneer je bijvoorbeeld naar een psycholoog gaat kun je soms de pijnlijke onderwerpen omzeilen of dat ze door het gebruik van woorden juist ver van hun gevoel weg blijven. Bij acupunctuur kun je niet om je gevoelens heen en moet je deze dus echt helemaal los gaan laten wat uiteindelijk kan zorgen voor totale ontspanning.