Gezonde Tip
Image default
Diensten

De beste manieren om je trainingsdoel te bereiken

Wil je ook meer bezig zijn met sporten of fitnessen? Dan heb je daar meestal een speciaal doel bij voor ogen. Dit doel kan een goed voornemen zijn voor het nieuwe jaar zoals afvallen, maar het kan ook gericht zijn op je gezondheid. Je conditie, je hart en vaten, of je mentale gesteldheid. Allemaal spelen ze mee als je gaat sporten en allemaal kunnen ze de boventoon van jouw doelen voeren. Wat is nou eigenlijk de beste manier om je trainingsdoel te bereiken, ongeacht waarom je begint met sporten?

Personal trainer

Een personal trainer kan je helpen met je doel te bereiken. Het is iemand die er altijd voor je is om vragen te beantwoorden, maar ook iemand die dient als een soort trainingsbuddy. Vind je het dus moeilijk om je routine vol te houden of voorbij je grenzen te gaan, dan kan een personal trainer je hier bij helpen en zorgen dat je sneller afvalt of gezond bent. Lever jezelf over aan een professioneel trainer zodat je zelf niet meer hoeft na te denken over wat je moet doen.

Voedingsschema droogtrainen

Vaak gekoppeld aan een trainer is een eetschema. Dit schema kan speciaal op jouw wensen afgestemd worden, zoals bijvoorbeeld met een voedingsschema droogtrainen. Een voedingsschema zorgt ervoor dat je voedingsstoffen die worden omgezet in vet zoveel mogelijk gaat vermijden en daarnaast de belangrijkste voeding voor je spieren (zoals proteïne) volop terugziet in wat je dagelijks naar binnen mag werken.

Comfortabel doorzetten

Het klinkt misschien raar dat je tegen moeilijkheden aan moet lopen om vooruit te komen, maar het is het beste om op een plek te komen waar je comfortabel kunt doorzetten. Dat wil zeggen dat je niet met keiharde tegenzin datgene doet dat je moet doen, maar dat je resultaten ziet verschijnen en daar heel tevreden mee bent. Er moet iets van plezier of voldoening in het werk zitten dat je doet, anders kun je jouw doel alleen met heel veel moeite behalen. Heb je geen plezier dan maak je het jezelf veel moeilijker dan nodig is. Gebeurt het bij jou dat je het allemaal niet leuk meer vindt, ga dan op zoek naar vergelijkbare trainingen of eetschema’s die je misschien wel leuk zult vinden (of voor de afwisseling).

https://www.trainandgain.nl/voedingsschema.html