Gezonde Tip
Image default
Diensten

Welke coaches voor specifieke doelgroepen bestaan er?

Als we aan een coach denken, dan denken we vaak aan iemand die ons wilt helpen op persoonlijk gebied. Alhoewel dit natuurlijk wel klopt, is dit slechts maar een klein deel van wat coaches kunnen. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten coaches, iedere coach heeft zo weer zijn eigen specialisatie. Maar welke coaches voor specifieke doelgroepen bestaan er allemaal? Hieronder leggen we je dat uit.

 

Sportcoach

Als eerste hebben we de sportcoach, deze coach kennen we denk ik allemaal wel. De sportcoach helpt sporters met het bereiken van hun doelen die ze hebben op het gebied van sporten. Vaak gaat het om verbeteren van prestaties. Een sportcoach hoeft niet alleen meet de fysieke activiteiten te coachen, ook het mentale gedeelte is een belangrijk stukje die deze coach behandeld.

 

Ouderencoach

Dan heb je ook nog ouderencoaches, deze coaches specialiseren zich in het helpen van ouderen. Deze coaches helpen ouderen om gezond oud te worden, dit kan bijvoorbeeld door ze te helpen bij het opstellen van een activiteiten plan zodat ze goed in beweging blijven, maar ook zodat ze niet eenzaam worden.

 

Kindercoach

Een kindercoach richt zich op kinderen en helpen hun bij hun ontwikkeling. Zo’n coach kan ook helpen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen voor de kinderen.

 

Loopbaancoach

Je hebt natuurlijk ook nog coaches die je kunnen helpen ontwikkelen als het gaat om je werk. Zo heb je bijvoorbeeld coaching bij Inzicht, wil je meer weten? Kijk dan op Inzicht.nl Een loopbaancoach helpt je met het ontwikkelen van softskills, maar kan je ook helpen bij het beter omgaan van stress op de werkvloer. Ook kijken ze vaak naar wat je wil bereiken in je carrière, misschien wil je wel een hogere functie krijgen. Een coach kijkt dan met je mee om te zien wat daarvoor behaald moet worden. 

 

Je hebt coaches voor allerlei verschillende dingen en voor allerlei verschillende doelgroepen. Zo heb je bijvoorbeeld de welbekende sportcoach, die sporters helpt bij het behalen van hun doelen. Ook heb je een ouderencoach die ouderen helpt met het gezond ouder worden. Een kindercoach helpt vaak kinderen met hun ontwikkelen en ook met het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Als laatste heb je nog de loopbaancoach die zich focust op hoe jij hogerop kan komen in je bedrijf en hoe je bijvoorbeeld om moet gaan met stressvolle situaties. Kijk goed als je op zoek bent naar een coach in welke doelgroep je valt.