Gezonde Tip
Image default
Diensten

Hoe kun je als ondernemer bijdragen aan een beter klimaat?

Het klimaatprobleem blijft, maar groter worden. Dat is niet gek, want er wordt door politici internationaal niet genoeg gedaan om dit probleem op te lossen. Dit is begrijpelijk, want er zijn talloze andere belangen die meespelen, maar als er niets gebeurt, zal een groot deel van de aarde onleefbaar worden. Daarom is het van belang dat iedereen die de mogelijkheden heeft om dit te doen actie onderneemt. Als jij bijvoorbeeld ondernemer bent, kun je, ook als dit niet verplicht is, bijdragen aan een beter milieu. 

Scheid je bedrijfsafval

Afval scheiden is erg belangrijk in de strijd tegen milieuvervuiling. Echter, nog lang niet alle ondernemers doen dit op de juiste manier. Als jij van jezelf weet dat je te veel verschillende soorten afval bij het restafval weggooit, is het misschien een goed idee om hier mee te stoppen. Dit is een kleine moeite, maar op deze manier draag je toch je steentje bij. Het is dan ook aan te raden om een plastic container en mogelijk nog een aantal andere soorten containers aan te schaffen of te huren voor je bedrijf. Wel moet je er dan voor zorgen dat je de juiste container uitkiest, want niet alle soorten afval komen bij alle bedrijven voor. 

Rijd in een elektrische auto

Het is ook aan te raden om gebruik te maken van een elektrische auto in plaats van een auto die brandstof gebruikt. Dat is ook niet zo gek, want een elektrische auto stoot geen broeikasgassen en andere schadelijke stoffen uit. Natuurlijk is het niet zo dat zo’n auto helemaal geen negatieve impact heeft op het milieu, maar dit is niet te vergelijken met de impact van diesel- en benzineauto’s. Daarom is het voor iedereen aan te raden om gebruik te maken van een elektrische auto. 

Wek groene stroom op

Als je stroom wilt gebruiken die niet op een schadelijke manier is opgewekt, is het verstandig om zonnepanelen op je dak te laten leggen. Door je bedrijfspand op deze manier van stroom te voorzien, heb je veel minder stroom nodig die is opgewekt in een vervuilende energiecentrale. Daarnaast kost dit je op de lange termijn minder geld. Je hoeft alle stroom die je met je zonnepanelen opwekt immers niet meer te kopen bij je energieleverancier.

 

https://www.renewi.com/nl-nl/zakelijk/soorten-afval/pmd