Gezonde Tip
Image default
Diensten

Vcare en het Hix Epd Chipsoft zorgplatform

Hix Epd van Chipsoft als zorgplatform

In Nederland zijn we voorloper als het gaat om digitalisering van zorg en patiëntendata. Gegevens van patiënten worden opgeslagen in het zogenaamde elektronisch patiëntendossier (EPD), zodat zorgprofessionals gemakkelijk toegang hebben tot medische gegevens ter bevordering van de zorg. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarbij een patiënt niet in het ziekenhuis komt te liggen van zijn of haar eigen gemeente, maar wel acuut zorg nodig heeft en de arts in kwestie moet weten of de patïent aandoeningen heeft.

Groote koploper op het gebied van integratie tussen het EPD en een gebruiksvriendelijk zorgplatform is Chipsoft. Het HIX (Healthcare Information eXchange) Epd van Chipsoft biedt gebruikers namelijk één geïntegreerde ICT oplossing die afgestemd is aan de hedendaagse wensen en eisen van zorgverleners. Het Hix platform is er voor iedereen kan ook gebruikt worden voor zorginstellingen met meerdere locaties.

Hix Epd voor iedere type organisatie

Bij de ontwikkeling van het Chipsoft zorgplatform is ook al rekening gehouden met de wensen uit de specifieke zorgbranche. Een totaaloplossing als Hix moet natuurlijk draaien om de patiënt en voor het gebruiker zo eenvoudig mogelijk maken om erin te werken. Daarom is het Hix systeem geschikt gemaakt voor huisartsen, eerstelijnszorg, de GGZ en psychiatrie, revalidatie instellingen, ziekenhuizen en andere behandelcentra.

Samen met Vcare inzetten op zorginnovatie

We leven momenteel in zeer spannende tijden. Enerzijds hebben we te maken met de grote vergrijzing in ons land. Tegelijkertijd worstelen we met de naweeën van de Coronapandemie en kampen we nog steeds met ziekenhuisopnames, uitval en angst om besmet te worden met het coronavirus.

Vcare heeft zich al lang geleden als doel gesteld om digitale zorg oplossingen te bedenken die bijdragen aan het efficiënter maken van zorghandelingen die veelal veel tijd kosten. Alleen zo kunnen we zorg beheersbaar houden en toegankelijk voor iedere branche. Met het Vcare connect communicatieplatform zijn telefonie integratie en beeldbellen bedacht die gebruikers in de zorg de mogelijkheid geven om snel en heel gemakkelijk contact te leggen met patiënten. Enkele voorbeelden van deze slimmigheden zijn:

  • Automatische telefoonnummer herkenning
  • Bellen via het internet vanuit de browser
  • Telefoongesprek opname voor kwaliteitsdoeleinden
  • SMS of email uitnodiging tot veilig beeldbellen voor een e-consult
  • Fax to email voor het digitaliseren van faxen
  • Vast naar mobiel integratie
  • Eenvoudig doorschakelen naar collega’s
  • Noodscenario uitwijkmogelijkheden
  • SMS notificatie voor herinneringen en/of afspraak bevestigingen
  • En meer…

Met continue zorginnovatie hopen we zorgprocessen veiliger, efficiënter en gestroomlijnder te maken. Hierbij speelt veiligheid een belangrijke rol. Alle data die over het Vcare connect platform lopen is volledig afgeschermd van traditionele IP lijnen, daar wij gebruik maken van een speciaal eigen netwerk en VPN servers. Dit maakt het extra veilig voor patiëntengegevens en bewijst onze zorgvuldigheid van persoonsgegevens. Hierop worden we ook jaarlijks getoetst wat heeft geleid tot de ISO27001 en NEN7510 certificering. Abonneer op de Vcare nieuwsbrief om de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen zodat

Samenwerking en integratie met Vcare connect

Naast Chipsoft heeft Vcare ook een uitstekende samenwerking met Topicus en PharmaPartners. Samen met Chipsoft behoren deze drie partijen tot de grootste aanbieders van zorginformatiesystemen in Nederland. Doordat Vcare voor alle drie de partijen een integratie biedt, kunnen de meeste zorgaanbieders moeiteloos gebruik maken van de communicatie applicaties uit Vcare connect. Probeer het zelf nu uit en maak een afspraak met een adviseur via info@vcareconnect.nl of bel 088-4800900!

https://www.vcareconnect.nl/

Gerelateerde artikelen

Waar kan je het beste een goede massage crème aanschaffen?

Zitten er kosten aan het gebruik maken van de diensten van een fysiotherapeut?

De beste manieren om je trainingsdoel te bereiken