Gezonde Tip
Image default
Diensten

Zitten er kosten aan het gebruik maken van de diensten van een fysiotherapeut?

Het komt veel mensen wel een keer voor dat ze gebruik moeten maken van de diensten van Fysiotherapie IJsselstein. Vooral mensen die veel bewegen en sporten zullen sneller in aanmerking komen met deze vorm van bewegingstherapie. Het lichaam heeft namelijk veel te verduren gedurende de week en dat eist zeker zijn tol op het lichaam.

Er zijn verschillende redenen om gebruik te maken van de diensten van een fysiotherapeut. Zo heeft het nut voor mensen die last hebben van langdurige/kortdurige sportblessures. Maar het is ook erg nuttig voor mensen die vaak last hebben van vervelende pijnen of mensen die rehabiliteren na een ongeluk. Kortom, de kans is groot dat je een keer naar de fysiotherapeut moet.. Maar moet je er eigenlijk voor betalen? En zo ja, hoe veel?

Dekt de verzekering gemaakte kosten bij een fysiotherapeut

Voor je gebruik maakt van de diensten die de fysiotherapeut aanbiedt is het belangrijk om te kijken of je er voor moet betalen en zo ja, hoeveel precies? Over het algemeen dekt een basisverzekering de kosten van een fysiotherapeut niet. De basisverzekering is de standaard verzekering die elke Nederlandse inwoner heeft. Wanneer je dus vaker naar de fysio moet gaan vanwege een probleem of blessure is het belangrijk om rekening te houden met extra kosten. Wanneer de hulp van een fysio langdurig nodig is door bijvoorbeeld rehabilitatie na een ongeluk is het een goed idee om dit bij de aansluitende verzekering te voegen. Wanneer het slechts een aantal keer nodig is kan je ervoor kiezen om het zelf te betalen.

Hoe kom je erachter hoe lang je naar de fysio moet?

Vaak wordt tijdens een consult met de fysiotherapeut besproken hoe lang het ongeveer gaat duren voor de problemen verholpen of verminderd zijn. Dit is namelijk niet alleen anders per blessure, maar ook nog eens per persoon. Uiteraard is het handig om er rekening mee te houden dat het altijd korter of langer kan duren dan voorspeld is, het is slechts een indicatie.