Gezonde Tip
Image default
Onderwijs

De beste soorten fietsen voor jongens

De beste soorten fietsen voor jongens

Een kinderfiets 16 inch is een van de beste type fietsen voor jongens waar je uit kunt kiezen. Door de beste fiets voor kinderen te geven, kunnen de voordelen van een fiets worden gemaximaliseerd. Het kan dus geen kwaad om de verschillende soorten fietsen voor jongens te kennen. Naast de juiste voordelen, is ook de veiligheid van je kind gegarandeerd bij het gebruik van de juiste fiets. De vele soorten fietsen die tegenwoordig op de markt circuleren, zijn inderdaad door fabrikanten gemaakt om aan bepaalde segmenten te voldoen en om de voordelen van fietsen te kunnen bieden die door gebruikers nauwkeuriger kunnen worden gevoeld. Bovendien zijn de verschillende soorten en uitvoeringen kinderfietsen aangepast aan de mogelijkheden van kinderen die nog in de kinderschoenen staan. Hieronder volgen enkele soorten fietsen die door jongens als speelgoed of als vervoermiddel kunnen worden gebruikt.

Loopfiets of duwfiets

Het eerste type fiets is de loopfiets die geschikt is voor jongens van 2-4 jaar, zodat deze fase van een zeer actief kind kan worden omgezet in positieve dingen en veel voordelen biedt. Loopfietsen zijn gemaakt om het evenwicht van een kind bij het fietsen te trainen voordat het doorgaat naar het volgende fietsniveau. Wat de loopfiets onderscheidt van een gewone fiets in het algemeen, is de afwezigheid van pedalen, die samen met een fietsketting op een fiets trappen mogelijk maakt. De loopfiets is namelijk alleen ontworpen om het evenwicht van een kind te trainen. Het vereist dus de kracht van de benen van het kind door de voeten op de grond te duwen als een booster om het te verplaatsen. De resulterende snelheid is niet te hoog, zodat moeders toezicht kunnen houden op hun kinderen terwijl ze hun fietstassen dames dragen voor als het kind wil drinken tijdens het fietsen.

Vierwielige fiets

Verder is er een vierwielige fiets bestaande uit de voor- en achterwielen, evenals 2 extra wielen op het achterwiel die dienen om de fiets in evenwicht te houden wanneer er door een kind op wordt getrapt. Met de twee extra wielen die zijwieltjes worden genoemd, kan je kind de fiets in evenwicht houden. De twee extra wielen kunnen worden verwijderd als het kind voelt dat hij/zij de fiets al goed kan balanceren, zodat het een tweewielige fiets wordt. Dit type fiets heeft meestal een wieldiameter van 12 inch voor kinderen van 2-4 jaar en 16 inch wielen voor kinderen van 4-6 jaar.

20 inch fiets

Het derde type is een 20-inch fiets die gegeven kan worden aan kinderen van 7-9 jaar en een hoogte hebben van 115-135 cm. Deze fiets is ontworpen voor kinderen die al behoorlijk bedreven zijn in het besturen van fietsen, zoals trappen, remmen en draaien. Daarnaast is dit type fiets ook geschikt geworden voor kinderen die graag een waterdichte laptop rugzak bij zich hebben als ze gaan spelen of naar school gaan. Je kunt dus voor dit type fiets kiezen als je kinderen hebt van 7-9 jaar.

24 inch fiets

Het laatste type is een 24 inch fiets die gegeven kan worden aan kinderen van 9-11 jaar. Bij dit type is er meestal een type fiets dat versnellingen als aanvulling gebruikt, zodat het kind de snelheid kan aanpassen die tijdens het fietsen zal worden gebruikt. Daarnaast zijn andere kenmerken van deze fiets al compleet en kan deze worden gebruikt als vervoermiddel voor kinderen.