Gezonde Tip
Image default
Onderwijs

Waar bestaat de sportmassage opleiding precies uit?

De Sportmasseur opleiding is ontzettend breed, niet alleen qua leerstof maar ook op het gebied van baanmogelijkheden. Maar wat houdt de opleiding nou eigenlijk precies in? De opleiding heeft ontzettend veel verschillende vakken die elk bijdragen aan de ontwikkeling tot een volwaardig sportmasseur. De vakken die je tijdens deze opleiding leert kunnen ook gebruikt worden op andere vakgebieden, wat uiteraard ontzettend fijn is mocht je erachter komen dat dit toch niet jouw roeping is. Een aantal voorbeelden van de gegeven vakken zijn onder andere: Anatomie, Bewegingsleer, Fysiologie, Inspanningsfysiologie en trainingsleer, Theorie Massage, Praktijk Massage en nog een aantal andere vakken.

Welke vakken kan je nog meer bij deze opleiding verwachten?

Bij deze opleiding wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan het geven van EHBO lessen en trainingen. EHBO is namelijk een ontzettend belangrijk onderdeel van de opleiding en de toekomstige banen. Het gaat namelijk kunnen voorkomen dat er meer gebeurd dan mensen masseren met bepaalde kwalen. Het is in deze situaties dan ook zeker belangrijk om te weten wat je moet doen in bepaalde situaties. Ook is er een speciaal vak gefocust op eerste hulp bij sportongevallen. Dit vak zorgt ervoor dat je bekend bent met veelvoorkomende ongevallen op sportgebied waardoor je snel en goed kan handelen mocht het toch voorkomen.

Waar kan je deze opleiding precies volgen?

Het is mogelijk om de opleiding tot sportmasseur te volgen op verschillende scholen door Nederland heen. Het niveau van de opleiding kan verschillen per school en is zeker iets om op te letten bij het inschrijven. Het is ook mogelijk om een cursus te volgen op het gebied van sportmassage, deze cursus is vaak parttime en kan afgenomen worden naast een baan. Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden voor het volgen van deze opleiding en het is mogelijk te combineren met een baan. Hierdoor is het voor vrijwel iedereen mogelijk om deze opleiding te volgen.