Gezonde Tip
Image default
Onderwijs

Hoe word je een energetisch therapeut

Gelukkig wordt reiki steeds populairder en bereiken steeds meer mensen belangstelling voor de therapie. Hoewel de therapie een lange geschiedenis heeft, is zij voor velen iets betrekkelijk nieuws, zodat zij misschien niet weten hoe zij zich erbij moeten aansluiten. Dus, ontdek hoe je energetisch therapeut kunt worden en een ticket naar de nieuwe tijd kunt bemachtigen.

Hoe word je energetisch therapeut?

De manier om reiki therapeut te worden is via een gekwalificeerde opleiding. In het hele land zijn er verschillende centra waar iemand zonder veel kennis van het onderwerp zijn studie kan beginnen. Via een gedifferentieerde methodologie kunnen nieuwe studenten hun pad uitbouwen.

De structuur van de cursussen hangt rechtstreeks af van het onderwijsplan van de instelling. In het algemeen is de reiki cursus opgebouwd uit 3 basismodules, zodat deze als algemene structuur dienen. Na hen komt de opleiding, meester genaamd. In dit geval zal de student een overgang doormaken waarbij hij uiteindelijk gekwalificeerd zal zijn om reiki uit te voeren.

Waarom energetisch therapeut worden?

Hoezeer we die perceptie ook terzijde schuiven, we moeten toegeven dat we oude gedragspatronen voortzetten.

Veel van de problemen die wij thans dragen, zijn ontstaan door de manier van leven die wij lange tijd hebben gekoesterd. Onbewust hebben wij ons een schadelijk bestaand patroon eigen gemaakt dat ons steeds schaadt.

De kennis van een energetisch therapeut maakt komaf met deze begrippen. Dit betekent dat men een natuurlijk vermogen heeft om met problemen en andere moeilijkheden om te gaan. Niet te vergeten dat je letterlijk de kracht van genezing in je handen hebt. Met andere woorden, de afstemming die met de hulp van het universum tot stand komt, zal ertoe leiden dat je jezelf uitbreidt en anderen helpt hetzelfde te doen.

Dit heeft een positieve invloed op elk gebied van je leven, ook op andere mensen. Reiki therapie kan iedereen aanmoedigen om meer open te zijn over zichzelf en anderen.

Met andere woorden, niet alleen je profiteert van de opleiding, maar je helpt ook degenen die steun nodig hebben.