Gezonde Tip
Image default
Tandheelkunde

Alles uitgelegd over de kindertandarts

Het is o zo belangrijk om kinderen op jonge leeftijd al kennis te laten maken met de tandartspraktijk. Kinderen waarbij dit niet gebeurt kunnen op latere leeftijd nog wel degelijk last houden van angst voor de tandarts. Een kindertandverzorgster zorgt er voor dat kinderen zich op zijn of haar gemak voelen. Kinderen die angst hebben voor de tandarts wordt extra aandacht aan besteedt. Een kindertandarts is gespecialiseerd in het behandelen van angstige patiënten. Een kind op zijn of haar gemak stellen wordt gedaan door alles op het niveau van het kind uit te leggen. De tandarts zorgt er voor dat er veel gepraat wordt en dat het kind wordt afgeleid. Bij bijna iedere tandartspraktijk is een kindertandarts actief. BEnt u op zoek naar een kindertandarts breda? Bij Tandheelkundige Praktijk Van Oploo is het mogelijk om uw kind te laten behandelen door een ervaren kindertandverzorgster.

 

Bereid je kind goed voor op het bezoek aan de tandarts

Zorg er als ouder voor dat je wat nieuwsgierigheid prikkelt bij je kind. Leg uit wat er allemaal te zien is bij een tandartspraktijk, vertel dat hij of zij misschien wel op de grote blauwe tandartsstoel mag gaan zitten. Het is met name belangrijk dat je geen spanning of angst opwekt bij het kind. Benoem in ieder geval niet dat hij of zij niet bang hoeft te zijn.

 

Wanneer naar de kindertandarts

In de meeste gevallen wordt je vanuit je eigen tandarts, huisarts of medisch specialist doorverwezen naar een kindertandarts. Een door wijziging gebeurt meestal als je kind erg bang blijkt te zijn voor de tandarts of als je kind opeens veel gaatjes blijkt te hebben. De tandheelkundige zorg van een kindertandarts is altijd van tijdelijke aard.

 

Vergoeding van behandelingen kinderen

Vanuit het basispakket van de zorgverzekering van de verzekerde ouder worden in principe alle tandheelkundige behandelingen vergoedt. Behandelingen bij de kindertandarts vallen hier ook onder. Uitzonderingen hierop zijn hele specifieke behandelingen, zoals het plaatsen van een kroon of brug.

 

https://www.tpvanoploo.nl/behandelingen/kindertandarts/