Gezonde Tip
Image default
Tandheelkunde

Tandheelkundige oplossingen voor ontbrekende tanden

Als je een of meerdere tanden mist, zijn er verschillende opties om deze te vervangen. Kunstgebitten, bruggen en implantaten behoren tot de meest voorkomende oplossingen die bijvoorbeeld Tandarts Amsterdam biedt. Het is belangrijk om met je tandarts te praten over deze oplossingen. Zij kunnen je door elke optie leiden en je helpen beslissen welke het beste is voor je situatie.

Implantaten

Als het gaat om een ​​permanente oplossing voor ontbrekende tanden, zijn tandheelkundige implantaten de beste optie. Tandimplantaten zijn de duurste keuze, maar als je de middelen hebt en bereid bent om er geld aan uit te geven, zijn ze elke cent waard. Ze zien er ook heel natuurlijk uit omdat ze je eigen levende tanden nabootsen met hun kleur, vorm en textuur. Dit betekent dat niemand zal kunnen vertellen dat je er een hebt, tenzij je ze erop wijst. Ze zijn ook stabiel. Wat er ook gebeurt als je valt, deze blijven op hun plaats zonder te verschuiven of af te breken zoals sommige andere opties zoals kunstgebitten. Zorg ervoor dat je een goed implantaat kiest bij ervaren tandartsen zoals die van tandarts.nl om er zeker van te zijn dat je de beste behandeling krijgt.

Tandheelkundige bruggen

Tandheelkundige bruggen zijn vaste protheses die ontbrekende tanden vervangen en de aangrenzende tanden ondersteunen. Ze zijn permanent bevestigd aan de tanden aan weerszijden van de opening en gemaakt van porselein of metaal. Bruggen kunnen alleen of in combinatie met andere behandelingen worden gebruikt. Deze omvatten implantaatgedragen kunstgebitten en uitneembare gedeeltelijke prothesen of volledige prothesen die geen extra ondersteuning van aangrenzende tanden nodig hebben.

Gedeeltelijke prothesen

Gedeeltelijke prothesen zijn uitneembaar en worden gebruikt om ontbrekende tanden te vervangen. Ze kunnen gemaakt zijn van metaal, plastic of porselein. Een gedeeltelijke prothese bestaat uit een basis en twee of meer tanden die eraan zijn bevestigd door middel van klemmen. De basis wordt gecementeerd op de resterende tanden aan weerszijden van de ruimte waar je ontbrekende tand zich ooit bevond. Sommige gedeeltelijke prothesen hebben maar liefst acht hulpstukken. Anderen hebben slechts vier of vijf hulpstukken nodig voor ondersteuning en stabiliteit. Gedeeltelijke prothesen worden niet aanbevolen voor patiënten met ernstige tandvleesaandoeningen. Dit komt omdat ze irritatie kunnen veroorzaken in gebieden waar er geen bot-ondersteuning is voor de prothese. Het kan zelfs na verloop van tijd het tandvlees beschadigen als het niet goed wordt verzorgd.