Gezonde Tip
Image default
Aandoeningen en ziekten

5 Beste tips tegen snurken

Tips tegen snurken vind je op honderden websites, maar wat zijn nou echt de beste tips tegen snurken? We zetten ze hier voor je op een rijtje.

Tip 1

Uitproberen van anti snurk middelen waar je weinig last van hebt. We beginnen met deze tip omdat er middelen bestaan die extreem goed werken maar een enorme inbreuk maken op je leven. Een voorbeeld hiervan is de CPAP-machine, een enorm apparaat dat lucht bij je naar binnen pompt.

Waarschijnlijk heb je dit helemaal niet nodig en kan je beginnen met veel minder vervelende anti snurk middelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn neusspreiders en kussens.

Tip 2

Probeer een anti-snurkbeugel te gebruiken. Heb je de neusspreiders geprobeerd en hadden ze geen effect? Dan biedt een anti-snurkbeugel hoogstwaarschijnlijk uitkomst. Dit is een ingenieus apparaatje dat ervoor zorgt dat je onderkaak niet naar beneden zakt tijdens het slapen. Hierdoor kan de lucht vrijuit stromen en wordt het snurken voorkomen.

Tip 3

Probeer op je zij te slapen. De meeste mensen snurken vooral als ze op hun rug liggen. Is dit het geval voor jou? Dan is dit een goede tip, neem een elastieke band met een tennisbal op de rug. Hierdoor kan je niet op je rug gaan liggen. Dit werkt echt alleen bij snurkers die op hun rug liggen. Zo legt KNO-arts Gerben Kingma uit in de Volkskrant.

Tip 4

Koop een goede set oordoppen tegen snurken. Dit is een eenvoudige oplossing als je geen goed anti snurk middel kan vinden of als de snurker naast je ze niet wil gebruiken. Zoals we in FSOM kunnen lezen is dit de makkelijkste manier om (gedeeltelijk) van dat snurken af te komen.

Tip 5

Ga eerder naar bed dan je partner. Meestal zorgt het snurken ervoor dat je niet in slaap kunt komen. Maar als je eenmaal slaapt word je er meestal niet meer wakker van. Andersom gezegd, spreek af dat je partner pas mag gaan slapen wanneer jij al slaapt.

Een nog betere oplossing is in aparte slaapkamers gaan slapen, maar dit wil niet iedereen. Apart slapen heeft naast het niet hoeven aanhoren van snurken nog andere voordelen. Volgens wetenschappers is het ook nog eens beter voor je seksleven en je lijn.