Gezonde Tip
Image default
Aandoeningen en ziekten

Een blaasontsteking? Verzorg jezelf met deze tips!

Het hebben van een blaasontsteking is een zeer onaangenaam probleem dat helaas bij veel mannen of vrouwen voorkomt. Om een blaasontsteking te voorkomen of om deze sneller te genezen, worden in dit artikel dan ook een aantal blaasontsteking tips uiteengezet om u te helpen!

 

1. Drink voldoende water

Een van de belangrijkste tips is het drinken van voldoende water. Dit is niet alleen noodzakelijk om gezond te blijven en het lichaam in een goede staat te houden, maar ook om blaasontstekingen te voorkomen en te genezen. Door water te drinken zuivert je lichaam zichzelf namelijk van slechte stoffen. Het water spoelt als het ware de onzuiverheden in je organen weg. Dit geldt ook voor de bacteriën die een blaasontsteking kunnen veroorzaken. Daarom is genoeg water drinken een van de meest belangrijke blaasontsteking tips die kunnen worden gegeven. Het heeft trouwens nog andere voordelen, zoals bijvoorbeeld de huid verbeteren en het kan helpen bij gewichtsverlies.

 

2. Neem supplementen

Wanneer blaasontstekingen regelmatig voorkomen, is het tijd om na te denken over het nemen van supplementen.  In het algemeen is het nemen van supplementen een goed idee wanneer u uw immuunsysteem en uw gezondheid in het algemeen wil verbeteren. Voor het urinekanaal kunt u echter ook specifieke supplementen nemen, zoals supplementen met  D-Mannose of met cranberry extract. Deze zorgen dat de bacteriën sneller het lichaam verlaten.

 

Een laatste belangrijke tip is om regelmatig naar het toilet te gaan. Omdat urine de bacteriën uit het lichaam naar buiten meeneemt, is het bij een blaasontsteking zeker belangrijk om vaak naar het toilet te gaan. Dit gaat gemakkelijker zijn doordat er meer water wordt gedronken. Wat misschien nog een belangrijkere blaasontsteking tip is, is om niet te wachten om naar het toilet te gaan. Dit zorgt er immers voor dat de bacteriën minder kans hebben om te vermenigvuldigen. 

https://www.vaud.nl/blaasontsteking-tips/