Gezonde Tip
Image default
Aandoeningen en ziekten

Heb jij diabetes type 2? Dit is wat je moet weten

Diabetes is een ernstige gezondheidstoestand die ernstige problemen kan veroorzaken voor mensen met type 2 diabetes. Als u type 2 diabetes heeft, kan het zijn dat u verschillende behandelingen moet volgen om de aandoening onder controle te krijgen. De behandeling kan bestaan uit dieet, lichaamsbeweging en medicijnen.

 

Wat is type 2 diabetes?

Diabetes type 2 is een ernstige gezondheidstoestand die ernstige problemen kan veroorzaken voor mensen met diabetes type 2. Als u diabetes type 2 heeft, moet u mogelijk een aantal behandelingen volgen om de aandoening onder controle te krijgen. De behandeling kan bestaan uit dieet, lichaamsbeweging en medicijnen. Je kunt je het beste laten adviseren door een diabetes dietist in Amsterdam

 

Wat zijn de symptomen van diabetes type 2?

De symptomen van type 2 diabetes kunnen variëren, afhankelijk van wie de diabetes heeft en wat voor soort diabetes. De meest voorkomende symptomen zijn een hoge bloedsuikerspiegel (bloedsuikerspiegel hoger dan 30 mmol/L of 100 mg/dL), slechte controle over de diabetes, en grote veranderingen in de bloedsuikerspiegel (zoals een toename van dorst, urineren, en honger). Andere symptomen kunnen zijn: wazig zien, stemmingswisselingen, verminderde activiteitenniveaus en problemen met de hersenen.

 

Wat zijn de behandelingen voor type 2 diabetes?

Er zijn vele behandelingen voor type 2 diabetes. Sommige behandelingen omvatten dieet, lichaamsbeweging en medicijnen.

 

Wat zijn de risico’s van type 2 diabetes?

Er zijn een aantal risico’s verbonden aan type 2 diabetes. Deze zijn: te veel suiker in het bloed, hart- en vaatziekten, verkoudheid of griep, hoge bloeddruk, roken en zwanger zijn.

 

Wat moet je doen als je diabetes type 2 hebt?

Als u diabetes type 2 heeft, moet u een aantal stappen ondernemen om uw aandoening onder controle te houden. Deze stappen kunnen zijn:

-Een uitgebalanceerd dieet om uw bloedsuikerspiegel op peil te houden.

-Lichaamsbeweging om uw conditie en algemene gezondheid te verbeteren.

– Medicijnen om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

 

Heb jij diabetes type 2 en wil je advies van een specialist? Dietist Mandy Breure in Amsterdam is hierin een specialist.