Gezonde Tip
Image default
Aandoeningen en ziekten

Hoe je jouw acne kan verminderen

Acne en een onzuivere huid komt vooral voor bij jongeren van 15 tot 24 jaar. Deze huidaandoening is natuurlijk nooit leuk, maar op deze leeftijd ben je nog volop in ontwikkeling en is acne wel het laatste wat je kan gebruiken. Omdat het zo frustrerend is, gaan veel jongeren met allerlei producten in de weer om hun huid schoon te krijgen. Scrubben, smeren en nog eens scrubben en smeren. Dit is helaas niet het antwoord.

5 tips die je helpen de acne in je gezicht te verminderen

ABYSK is dé vegan skincare specialist die producten maakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Zij weten alles van de huid en dus ook hoe je je gezicht met acne het best behandelt. Hier lees je 5 tips die jou kunnen helpen.

Tip 1: vermijd overdadig zonnen

Misschien heb je het weleens gehoord: zonnen droogt je puistjes uit, waardoor je acne vermindert. Helaas is dit een mythe. Het klopt inderdaad dat de zon en zonnebank je huid uitdroogt, wat in het begin positief kan zijn voor je puistjes. Maar omdat je huid zo uitdroogt, is dit een teken dat er nóg meer talg aangemaakt moet worden. Het verergert acne dus alleen maar.

Tip 2: laat je huid met rust

Acne wordt erger als je constant aan je huid zit. De bacteriën op je vingers kunnen ontstekingen, puistjes en onzuiverheden alleen maar verergeren. Blijf dus zo veel mogelijk van je huid af!

Tip 3: beweeg voldoende en eet gezond

Natuurlijke plantaardige hormonen, ook wel fyto-oestrogenen genoemd, zijn heel goed voor de huid. Deze vind je in bijvoorbeeld peulvruchten, kikkererwten, bonen en appels. Ook helpt het om veel water te drinken, een gezond voedingspatroon na te leven en voldoende te sporten. Oftewel: een gebalanceerde levensstijl doet de acne in je gezicht verminderen. Roken is dus ook een echte no-go!

Tip 4: probeer stress te vermijden

Stress is een grote stimulator voor de productie van testosteron. Dit hormoon bevordert de vorming van puistjes, wat je natuurlijk niet wil. Probeer stress dus zo veel mogelijk te vermijden. Neem bijvoorbeeld elke dag de tijd om te mediteren, een boek te lezen of iets anders waar je van ontspant.

Tip 5: kies eventueel voor suppleties

Er zijn veel suppleties die een goede aanvulling zijn op een gezond voedingspatroon. Kies bijvoorbeeld voor extra zink: dit draagt bij een normale hormoonhuishouding. Kijk altijd goed naar welke suppleties je kiest, want er zijn er ook veel die gevuld zijn met troep die niet goed zijn voor je lijf.