Gezonde Tip
Image default
Gezondheid van vrouwen

Alles over een buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie is een mooi lichaamsbehandeling die regelmatig wordt uitgevoerd. Een buikwandcorrectie wordt gedaan om overtollige huid bij de buik te verwijderen. Deze overtollige huid kan ontstaan wanneer iemand veel in afgevallen. Een ander moment waarop er overtollige huid kan ontstaan is na een zwangerschap. Er zijn mensen die deze huid om cosmetische redenen weg willen laten halen. Het kan daarentegen ook zo zijn dat je in het dagelijks leven last hebt van de overtollige huid. In ernstige gevallen kan het dan ook zo zijn dat een buikwandcorrectie wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Het is hierbij echter wel goed om je te beseffen dat er voor een vergoeding vaak bepaalde eisen en voorwaarden van toepassing zijn.

De verschillende soorten buikwandcorrecties

Er zijn verschillende soorten buikwandcorrecties van elkaar te onderscheiden. Dit is afhankelijk van de plek waar de overtollige huid wordt weggehaald. Zo wordt er bij een kleine buikwandcorrectie alleen huid weggehaald bij het onderste deel van de onderbuik. Een gewone buikwandcorrectie richt zich daarentegen op de gehele onderbuik. Tenslotte zal er in sommige gevallen een grote buikwandcorrectie nodig zijn. Hierbij wordt er zowel bij de onderbuik als bij de bovenbuik overtollige huid verwijderd. Deze operatie wordt alleen gedaan wanneer er sprake is van een ernstig overschot aan overtollige huid. Dit is vaak het geval wanneer iemand heel erg veel is afgevallen.

Het herstel na een buikwandcorrectie

Wanneer je een buikwandcorrectie hebt laten uitvoeren zul je nog enkele keren terug moeten komen na de kliniek. Tijdens deze bezoeken wordt er gecontroleerd of het herstel goed verloopt en of er geen complicaties zijn ontstaan. Ook worden de controleafspraken gebruikt om drains te verwijderen, pleisters te vervangen en hechtingen te verwijderen. Voor een goed herstel zul je na de operatie rustig aan moeten doen. De spieren in de buik hebben namelijk tijd nodig om te herstellen. Dit betekend ook dat je voor een aantal maanden na de operatie niet zult kunnen sporten. Om te voorkomen dat de wond opnieuw open gaat zul je er ook voor moeten zorgen dat er geen spanning op de wond komt te staan