Gezonde Tip
Image default
Gezondheid van vrouwen

Een fijne kraamtijd met een voedingskussen

Je zwangerschap en de kraamtijd zijn zonder twijfel periodes in je leven om in warme herinneringen te koesteren. Er komen zoveel mooie zaken op je af en je moet aan zoveel nieuwe ervaringen wennen, reden genoeg om niet in te boeten op comfort. Voedingskussens bieden jou en je baby alle mogelijke comfort en zijn onmisbaar voor iedere ouder of bijna-ouder.

Voedingskussens voor optimaal comfort van je baby en van jou

Een voedingskussen zorgt ervoor dat je baby in de meest comfortabele houding kan genieten van een lekker flesje en dat zonder dat het een belasting vormt voor jou. Zowel bij borstvoeding als bij flesvoeding kan het kussen gebruikt worden en ondersteunt het jouw baby volledig. Gedaan dus met een stijve arm of rugpijn van het veelvuldig stilzitten met je baby op de arm.

Voedingskussens kunnen ook tijdens de zwangerschap gebruikt worden

Ze worden dan wel voedingskussens genoemd, maar ze bieden zeker ook comfort en ondersteuning tijdens de zwangerschap. Zeker naar de bevalling toe kan het een enorme opgave zijn om een zit- of lighouding te vinden die voldoende ondersteuning biedt. Voedingskussens kan je zo plooien en positioneren dat ze je buik, rug en nek de nodige steun geven zodat jij je welverdiende rust niet moet opgeven door de gekende ongemakken.

Voedingskussens in verschillende vormen

Voedingskussens zijn in verschillende vormen verkrijgbaar zodat je zeker steeds eentje vindt die perfect bij jou past. Je hebt kleinere kussens die één specifiek lichaamsdeel ondersteunen of waarop je je baby makkelijk kan positioneren, je hebt er ook grotere die je hele lichaam steun bieden en waarop je samen met je baby kan genieten van de quality time tijdens de voedingen. Het ligt er maar net aan waar jouw voorkeur ligt en hoe jij het makkelijkste je baby een flesje of borstvoeding geeft.

Voedingskussens met verschillende vullingen

Net zoals er verschillende vormen kussens verkrijgbaar zijn, heb je ook keuze in de vulling van jouw voedingskussen. Kies je eentje met piepschuim, dan kies je voor een vulling die zich makkelijk aan de vorm van je lichaam aanpast. Polyester geeft veel ondersteuning en voelt zacht aan, maar heeft een minder ademend vermogen. Foam tenslotte neemt snel de vorm aan van je lichaam en houding en neemt daarna terug de oude vorm aan, ideaal dus voor wie niet steeds dezelfde houding aanneemt.

Heb jij jouw voedingskussen al besteld?

Al vanaf het begin van je zwangerschap kan je zoveel voordelen halen uit een voedingskussen en je kan het ook lang na de bevalling nog gebruiken voor jou en je kindje. Als er iets de moeite van het investeren waard is, is het wel een degelijk en kwalitatief voedingskussen, je rug en nek zullen je dankbaar zijn en je kindje zal lange tijd zalig genieten van de voedingsmomenten dicht bij mama of papa.

Kies vandaag nog jouw perfecte kussen en laat die pijn en ongemakken achter je. Zwanger zijn en de kraamtijd zijn momenten van intens genieten en dat moet je dan ook optimaal en in de beste omstandigheden kunnen doen.