Gezonde Tip
Image default
Alternatief

Makkelijk je streefgewicht bereiken

Veel sporten en daarna vervolgens toch weer even een bakje chips eten of eventjes een mars eten. Heerlijk, maar dat werkt natuurlijk niet echt. De helft van je calorieën die je tijdens het sporten hebt verbrand zitten dan weer opnieuw in je lichaam. Toch lijkt jou dit iedere keer te overkomen.

Sporten om vervolgens weer ongezond te kunnen eten of te kunnen snoepen dat is niet echt ideaal. Zelf baal je er ook van, want je wilt gezonder leven of misschien wil je zelfs wel afvallen. Als je zo doorgaat dan gaat dat helaas niet lukken, terwijl je het wel heel graag wil. Je weet gewoon niet hoe en je hebt die drive niet om van ongezond eten af te blijven. Sporten vind je wel leuk. Is dit herkenbaar voor jou? Dan is het misschien wel een aanrader voor jou om voedingsadvies te volgen. Benieuwd naar voedingsadvies? Is dit artikel leggen we je er alles over uit.

 

Advies

Voedingsadvies is hulp die je krijgt als je een bepaald doel nastreeft. Voor jou is dat dus afvallen om uiteindelijk je streefgewicht te bereiken. Voeding advies kun je krijgen bij een diëtist. Hij of zij helpt je op weg en helpt je ook als je het eens wat lastiger hebt. Een soort van stok achter de deur dus.

Wanneer je een intake doet voor advies dan gaat de diëtist eerst met jou in gesprek. Er wordt besproken wat je probleem is, wat je doel is en er wordt overlegd hoe dit het beste kan worden aangepakt. Belangrijk is daarbij dat je volledig eerlijk bent, want als je iets achter houdt dan sluit je advies waarschijnlijk niet helemaal bij je aan en dat is zonde. Zowel voor jezelf als van je geld.

 

Kosten

Wanneer je voeding advies wil van de diëtist dan zitten daar uiteraard kosten aan verbonden. De totale kosten hangen altijd af van je doelen en je wensen, maar ze hangen ook af van het aantal consulten dat je nodig hebt. Ieder contact wat je hebt met de diëtist wordt feitelijk als een consult gerekend. Vaak vergoed de zorgverzekeraar ook nog een groot deel van de kosten voor een diëtist, maar dit zou je zelf moeten nakijken want het verschilt per verzekeraar.

Heb je een basisvergoeding? Dan heb je een vergoeding voor de diëtist voor drie uur per jaar. Het bedrag gaat eerst van je eigen risico af. Heb je een aanvullende verzekering? Dan heb je vaak recht op acht uur per jaar. In principe zitten de kosten voor een diëtist vaak voor een intake rond de €100,- euro en voor alle vervolgconsulten rond de €30,- euro.

https://samen-sterk.com/dietist-rotterdam/