Gezonde Tip
Image default
Voeding

Wat kan honing doen met uw gezondheid

Raathoning, fruithoning, crèmehoning en ga zo maar door. U kunt er geen genoeg van krijgen, maar wist u dat honing goed voor uw gezondheid kan zijn? Honing kan erg veel positieve effecten hebben op uw gezondheid. Om voor u duidelijker te maken wat honing kan doen met uw lichaam zijn de mogelijke effecten op een rijtje gezet.

Honing kan werken als hoestdrank

U leest het goed, honing kan helpen tegen uw hoest-/keelpijn. U kunt de honing bijvoorbeeld toevoegen aan uw thee, buiten dat dit kan helpen tegen vervelende kwaaltjes is het ook nog eens een ontzettend lekkere toevoeging aan uw thee. Lekkere verse raathoning, fruithoning of bloemenhoning in de thee is dus goed voor de smaak en voor de keel. 

Honing kan een boost geven voor het sporten

Een theelepel honing bevat 17 gram koolhydraten, dit kan een enorme energieboost opleveren voordat u gaat sporten. Zo kunt u de sportdranken vermijden en kunt u kiezen voor de natuurlijke energiebron.

Het mogelijk voorkomen/verhelpen van hoofdhuidproblemen

U kunt honing mengen met 10% lauw water en insmeren op uw hoofdhuid. Als u dit vervolgens na 3 uur uitspoelt met warm water kan dit uw hoofdhuidproblemen voorkomen/verhelpen. Zo kan het werken tegen roos/eczeem, erg handig!

Honing kan helpen bij het afvallen

U leest het goed, honing zou kunnen helpen bij het versnellen van uw afvalproces. Door elke avond thee met honing te drinken zou het helpen bij het herstellen van u lichaam en het verbranden van vet als u slaapt.

Honing

Goed geheugensteuntje?

Het consumeren van honing kan helpen bij het verbeteren van uw kortetermijngeheugen, dit is onderzocht onder 102 gezonde vrouwen. Na inname van een lepel honing per dag waren de vrouwen beter in staat de kortetermijntests te doorstaan.

Wondje? Honing!

Honing kan helpen bij het verzorgen van oppervlakkige wondjes, ideaal. De honing kan dan gebruikt worden als zijnde een soort wondzalf. De honing kan de wond ontsmetten, waardoor de hond sneller hersteld zou zijn. Ook zouden wonden die behandeld worden met honing mooier helen.

Honing tegen een droge huid

Honing kan werken tegen een droge huid. Het lijkt misschien geen hele hygiënische oplossing, maar u kunt een laagje honing smeren op de droge huid. Doordat de honing de perfecte vochtigheid condities zou creëren kan het werken tegen het oplossen van de droge huid.